وکیل ایرانیان خارج از کشور

حمیرا شیرعلی‌زاده با بیش از 20 سال سابقه وکالت

وکالت برای ایرانیان خارج از کشور

وکیل پایه یک دادگستری حمیرا شیرعلی‌زاده آماده پذیرش پرونده ایرانیان خارج از کشور در کلیه زمینه های کیفری، حقوقی، ملکی، اقنصادی،خانواده و غیره است

روش های اعطای وکالت از خارج از کشور به وکیل دادگستری در ایران:

متقاضی اعطای وکالت خارج کشور می تواند با مراجعه حضوری به صورت مستقیم به یک وکیل پایه یک دادگستری در ایران وکالت بدهد و وکیل بدین طریق بدون واسطه امور حقوقی موکل خارج از کشور را پیگیری نماید. 

ایرانیان خارج از کشور به یکی از اعضای خانواده و یا معتمد خود در ایران وکالت می دهند و در وکالتنامه تنظیمی حق توکیل به وکیل دادگستری قید می گردد و دراین صورت شخص دارای وکالت از جانب فرد مقیم خارج از ایران می تواند به وکیل پایه یک دادگستری وکالت داده تا وکیل در حدود اختیارات تعیین شده در وکالتنامه اقدام نماید.

مراحل تایید وکالتنامه ایرانیان خارج از کشور

مراجعه به سایت تایید اسناد کنسولی میخک (تاک) و ثبت نام درسایت مذکور به آدرس اینترنتیhttps://mikhak.mfa.gov.ir اطلاعات ثبت شده در این سایت باید کاملا منطبق بر شناسنامه ایرانی فرد و وکیل منتخب او باشد.پس از ورود به سامانه با مراجعه به قسمت پروفایل ، نمایندگی یا کنسولگری سفارت ایران را در کشور محل اقامت خود انتخاب نماید.سپس به قسمت وکالتنامه وارد شده و نوع وکالتنامه مورد نظر خود را انتخاب نماید، توصیه می شود قبل از تنطیم متن وکالتنامه با وکیل منتخب و مورد اعتماد خود مشورت لازم را بنمایید و سپس اقدام به تنظیم متن وکالت نامه نماید.

ثبت نام در سامانه ثنا در خارج از ایران

در حال حاضر (زمان نگارش این نوشتار) امکان ثبت نام و احراز هویت در سامانه ثنا در سفارتخانه های ایران و کنسولگری ها فراهم شده است، هم میهنان عزیز خارج از کشور از این ناحیه کمتر دچار سختی و مشقت هستند. امید است وزات امورخارجه و قوه محترم قضائیه هر چه سریعتر نسبت به رفع این مشکلات باقی مادنده هم اقدام نمایند. با این وجود به کلیه هم میهنان عزیز خارج است کشور و یا عزیزانی که قصد خروج از کشور و اقامت طولانی دارند توصیه می شود در زمان حضور در کشور مبادرت به ثبت نام در سامانه ثنا نمایند. به این ترتیب مشکل اعطای وکالت به وکیل دادگستری در ایران و احراز هویت موکل از هر کجای دنیا به کلی منتفی می گردد. توصیه مهم دیگر آنکه سیم کارت تلفن همراهی را که با آن مبادرت به ثبت نام در سامانه ثنا نموده اند همراه داشته باشند تا در زمان مقتضی کد امضاء الکترونیکی را دریافت و برای وکیل خود ارسال نمایند.در حال حاضر (زمان نگارش این نوشتار) امکان ثبت نام و احراز هویت در سامانه ثنا در سفارتخانه های ایران و کنسولگری ها فراهم شده است، هم میهنان عزیز خارج از کشور از این ناحیه کمتر دچار سختی و مشقت هستند. امید است وزات امورخارجه و قوه محترم قضائیه هر چه سریعتر نسبت به رفع این مشکلات باقی مادنده هم اقدام نمایند. با این وجود به کلیه هم میهنان عزیز خارج است کشور و یا عزیزانی که قصد خروج از کشور و اقامت طولانی دارند توصیه می شود در زمان حضور در کشور مبادرت به ثبت نام در سامانه ثنا نمایند. به این ترتیب مشکل اعطای وکالت به وکیل دادگستری در ایران و احراز هویت موکل از هر کجای دنیا به کلی منتفی می گردد. توصیه مهم دیگر آنکه سیم کارت تلفن همراهی را که با آن مبادرت به ثبت نام در سامانه ثنا نموده اند همراه داشته باشند تا در زمان مقتضی کد امضاء الکترونیکی را دریافت و برای وکیل خود ارسال نمایند.ثبت نام در سامانه ثنا در خارج از ایران

مدارک لازم جهت تنظیم وکالتنامه ایرانیان خارج از کشور:

  • تکمیل پرسشنامه داخل سامانه کنسولگری
  •  مشخصات شناسنامه ای کامل به زبان فارسی
  •  ذکر مشخصات و آدرس دقیق وکیل به زبان فارسی
  •  شناسنامه یا کارت ملی و یا گذرنامه جهت تنظیم وکالتنامه 
  • تایید امضاء فرد مقیم خارج از ایران توسط مامور کنسولگری
  •  عدم وجود هرگونه خط خوردگی در متن وکالتنامه

تعیین حدود اختیارات وکیل و تنظیم مفاد وکالتنامه:

به موجب قانون ،وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود قرار می دهد . مطابق ماده 35 قانون آیین دادرسی مدنی ،وکالت در دادگاهها شامل تمام اختیارات راجع به امر دادرسی است جز آنچه موکل استثناء کرده یا توکیل در آن خلاف شرع باشد . بنابراین اختیارات وکیل براساس بندهای 14 گانه این ماده قانونی باید به طور صریح در وکالت نامه تصریح گردد.